Україна підписала необхідну технічну документацію для отримання вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19.

Читайте Знай в Google News!

Про це заявив на брифінгу щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції 5 грудня 2020 року.

Максим Степанов, кадр з відео
Максим Степанов, кадр з відео

Україна вже протягом довгого часу веде перемовини з представниками глобальної програми з вакцинації COVAX і планує отримати у пріоритетному порядку 8 мільйонів доз вакцини.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

“Великобританія стала першою країною, яка зареєструвала вакцину Pfizer і буде починати відповідний процес вакцинації. Зрозуміло, що нас цікавить як це відбуватися в нас. Вчора я підписав технічні важливі документи з альянсом GAVI, це наша ініціатива COVAX”, - заявив Степанов.

"Згідно з цією глобальною ініціативою ми маємо отримати 8 мільйонів доз вакцин <...>. Терміни ще уточнюються, але ми розраховуємо, що це буде кінець першого - початок другого кварталу 2020 року - це наше бажання і ми на цьому наголошуємо, коли спілкуємося з представниками цієї глобальної ініціативи", — розповів очільник МОЗ.

"Ми також перебуваємо на останній стадії підписання документів з іншими виробниками вакцин, щоб якомога швидше доставити вакцини і почати вакцинувати наших громадян", - додав міністр.

GAVI — це державно-приватне глобальне партнерство у галузі охорони здоров’я, метою якого є збільшення доступу до імунізації в бідних країнах. GAVI об'єднує уряди країн, що розвиваються, і донорів, які готові надати допомогу, а також співпрацює з міжнародними організаціями. GAVI має статус спостерігача у Всесвітній асамблеї охорони здоров’я.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Степанов показав, на що перетвориться Україна після різкого скасування карантину.

Як повідомляв портал Знай.uа, "Епіцентр" продовжує свою " гру " проти постанови Кабміну.

Також Знай.uа писав, що українці змусили президента відреагувати на петицію проти карантину вихідного дня.