З'явилася інформація, що українські військові найближчим часом в південних областях країни повинні встановити ракетні комплекси "Нептун", які забезпечать безпеку з боку Чорного і Азовського морів.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки заяві міністра оборони України Андрія Тарана, для українських журналістів.

Ракетний комплекс "Нептун", скріншот: YouTube
Ракетний комплекс "Нептун", скріншот: YouTube

"Нептун добре продемонстрував бойові можливості на державних випробуваннях. Він стане потужним інструментом стримування агресивних дій ворога на морі. Дивізіони, озброєні цим комплексом, розмістять в південних областях України, які мають вихід до узбережжя Чорного і Азовського морів", - заявив Андрій Таран.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У той же час Таран розповів, що в 2020 році не було передбачено ресурсів для закупівлі "Нептуна". Проте вже в серпні Міністерство оборони перерозподілило кошти в рамках державного оборонного замовлення на закупівлю протикорабельних ракет даного типу.

Найближчим часом буде сформовано офіційне замовлення, завдання за кількістю і термінами поставки. При цьому Таран розповів, що наступним етапом має стати створення корабельного варіанту комплексу "Нептун". Відповідні катери, які проєктують під потреби ВМС України, вже повинні бути адаптовано для використання протикорабельної ракети.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, дніпровські військові взялися за гітари і звернулися до братів по зброї: "Разом захищаємо країну".

Як повідомляв Знай.uа, День Збройних сил України 2020: найкращі привітання у віршах.

Знай.uа писав, День Збройних сил України 2020: історія та головні особливості свята.