Будь-які зміни в Російській Федерації так чи інакше вплинуть на Україну, а розвал РФ спричинить трагічні наслідки для нашої держави.

Таку думку висловив експерт з питань сектора оборони і безпеки Олег Старіков в ефірі «Знай24».

«Я противник того, щоб у нашого агресивного північного сусіда відбувалися якісь зміни. Тому що ця брила при розвалі завалить Україну своїми осколками. Я прекрасно пам'ятаю 90-91 рік – я тоді служив і обслуговував ракетні війська стратегічного призначення. Ми тоді чудово розуміли, що буде, якщо станеться розвал, і куди ми будемо дівати цю ядерну зброю», - згадує Старіков.

Крім того, за словами експерта, в разі розвалу РФ Україні можуть загрожувати технологічні події.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

«Є великі проблеми, пов'язані з нафтопроводами, газопроводами та енергопроводами. Це як було в 90-тих роках, так і зараз – через Україну проходять ось ці всі магістралі. У разі втрати керівництва або коли кремлівські вежі почнуть між собою воювати, це буде велика загроза і для України. Я говорю не стільки про транспортування, скільки про технологічні події», - попередив він.

Старіков підкреслює, що в Росії завжди був цар і авторитаризм, і у них за такою системою побудовано все. Зараз в РФ, на його думку, відбуваються не демократичні процеси, а боротьба за владу. І Україні не варто втручатися в конфлікти інших держав.

«Зараз у світі ведеться війна між двома системами – так званий Вашингтонський альянс і зараз вже створюється Пекінський альянс. І йде боротьба між ідеологіями, яка ідеологія переможе. Тому я не прихильник, щоб Україна кудись втручалася. Я прихильник того, щоб Україна відновила свій суверенітет і територіальну цілісність, зміцнювала національну безпеку і якість життя українців. Тому давайте намагатися стежити, що там робиться в Москві. Я не думаю, що там демократичні процеси, там йде боротьба за владу і певні технології, пов'язані з розкачуванням влади Путіна, але це вже пов'язано зі спецслужбами інших світових гегемонів», - вважає експерт.

Раніше Знай.ua повідомляв, що протести в Росії на підтримку Навального до Майдану не дотягнули – зійшлися на 2 тисячах.

Нагадаємо, у мережі знайшли «доньку Путіна», яка підтримує Навального.