Депутати хочуть доплачувати прокурорам, які продовжують працювати у зонах бойових дій.

Проєкт Закону про внесення змін до Закону України "Про прокуратуру" щодо гарантій для прокурорів зареєстрували в Раді. Також у певних випадках їм пропонують виплачувати одноразову допомогу.

Зарплата в Україні, кадр з відео
Зарплата в Україні, кадр з відео

Пояснювальна записка проливає світло на ціль законопроєкту. Там йдеться про те, що прокурори нарівні з рятувальниками та іншими правоохоронцями з початку повномасштабного вторгнення працюють на територіях активних бойових дій.

Їм можна було б доплачувати до зарплати за те, що вони на роботі щодня ризикують своїм життям та здоров'ям, — йдеться у законопроєкті.

Популярні новини зараз
Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Мінімальна зарплата, кадр з відео
Мінімальна зарплата, кадр з відео

Народні обранці пропонують встановити надбавки у розмірі 50% посадового окладу за безпосередню участь у проведенні слідчих чи інших процесуальних дій із кримінальних проваджень та встановити право на одноразову допомогу у разі загибелі (смерті), інвалідності або втрати працездатності без встановлення інвалідності, якщо ці стани виникли внаслідок роботи у районі ведення воєнних дій.

Нагадаємо, ми писали, що коли повернуться податкові перевірки та штрафи: названо дату.

Як повідомляв "Знай.ua" вистачить 220 гривень? Як змінилися виплати працюючих пенсіонерів після індексації.

Також "Знай.ua" інформував, можна заробити шалені гроші: скільки українцям платять у Великобританії за сезонну роботу.