В Україні загальну мобілізацію продовжили до 18 серпня і призову, як і раніше, підлягають чоловіки віком від 18 до 60 років. Однак винятками є ті, хто має відстрочку.

Перед безпосередньою службою українців відправляють до військових навчальних центрів та закладів, де вже визначають та вивчають морально-ділові якості кожного з них для профільної підготовки.

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Начальник Харківського обласного ТЦК та СП полковник Володимир Арап під час брифінгу на платформі Kharkiv Media Hub зазначив, що ніхто не може бути призваний до військової частини, де відбуваються бойові дії, без належної підготовки.

"Це категорично заборонено Генеральним штабом. Навіть та людина, яка проходила військову службу раніше, спочатку направляється до загальновійськових полігонів, навчальних центрів або на курси підвищення кваліфікації. Розподіл по військових частинах та установах відбувається після місячної або півторамісячної підготовки", - додав він.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Також полковник розповів, що зараз є великий попит на українців, які володіють на високому рівні англійською, німецькою та французькою мовами. Ймовірно, таких осіб насамперед призовуть на службу.

"Такі фахівці потрібні для співпраці із закордонними інструкторами, які допомагають нашим військовослужбовцям опановувати новітні види озброєння, отримане від міжнародних партнерів", - пояснив Арап.

Мобілізація 2023: Фото: Youtube
Мобілізація 2023: Фото: Youtube

Нагадаємо, скільки йде підготовка мобілізованих: куди звертатися, якщо відразу відправили на фронт