Усі громадяни України, які перебувають на військовому обліку, включаючи призовників, військовозобов'язаних та резервістів, зобов'язані самостійно оновлювати свої особисті дані у Територіальному центрі кадрів (ТЦК).

Ця процедура є важливою для належного ведення військового обліку та забезпечення військової служби. Відповідно до постанови №1487 Кабінету Міністрів України, у разі зміни певних особистих даних призовники, військовозобов'язані та резервісти мають оновити деяку інформацію.

Мобілізація в Україні, скріншот: Youtube
Мобілізація в Україні, скріншот: Youtube

Це стосується ПІБ, місця проживання та перебування, відомостей про батьків, про сімейне становище, про громадянство, про визнання особи недієздатною, про дату виїзду та повернення з України та в Україну, про стан здоров'я, про освіту, про право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації та багато іншого.

Змінені дані слід повідомити протягом семи днів з моменту зміни.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень
Показати ще

Стаття 210 Конституції передбачає встановлення штрафів порушення правил військового обліку.

Мобілізація. Фото: Youtube
Мобілізація. Фото: Youtube

Одноразове порушення цих правил може призвести до накладення штрафу у розмірі від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Повторне порушення протягом одного року підлягає штрафу у розмірі від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів.

На сьогодні неоподатковуваний мінімум становить 1 342 гривні. Тому розмір штрафу відповідно може становити не менше ніж 40 000 гривень і досягати 134 000 гривень.

Нагадаємо, що буде із чоловіками, які вчасно не повернулися з-за кордону

Як повідомляв "Знай.uа", чи торкнеться мобілізація вчителів та студентів під час навчального року: що говорить закон

Знай.ua писав, проходження ВЛК: адвокат розповів з якими труднощами можуть зіткнутися українці