Адвокат Вікторія Кравченко ділиться інформацією про умовно-дострокове звільнення та випробувальний термін, який пов'язують із статтею 366 Кримінального кодексу України — ухилення від призову під час мобілізації.

Жінка розповідає про те, що цю статтю як чоловіки, так і жінки можуть використовувати як порятунок від попадання на війну.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

Після вироку засуджений повинен бути орган пробації для знайомства з інспектором, який повинен пояснити йому про права та обов'язки засудженого, ознайомити його з умовами, порядком перебування на випробувальному терміні і здійснити соціально-виховну роботу.

Адвокат пояснює, які наслідки чекають на засудженого, якщо він порушить або не виконає вимоги, встановлені судом у вироку.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Мобілізація в Україні, скріншот: Youtube
Мобілізація в Україні, скріншот: Youtube

Наприклад, якщо засуджений не з'явиться за новою повісткою до Територіального центру комплектування (ТЦК) або не пройде реєстрацію в центрі пробації, орган пробації подає до суду заяву з проханням про скасування умовного звільнення та направлення засудженого на відбування призначеного покарання.

Кравченко наголошує, що намагатися втекти не слід, оскільки це не рятує від покарання.

Нагадаємо, що буде із чоловіками, які вчасно не повернулися з-за кордону

Як повідомляв "Знай.uа", у якому разі студентам в Україні можуть вручити повістку та що потрібно для отримання відстрочки

Знай.ua писав, мобілізація в Україні: адвокат розповів, як правильно написати скаргу на незаконні дії працівників військкоматів