Українці, які бажають перевірити набутий страховий стаж, необхідний для виходу на пенсію, можуть зробити це у кілька кліків за допомогою комп'ютера чи смартфона. Відповідною інструкцією поділилися у Пенсійному фонді.

В Україні, починаючи з літа 2021 року, почався поступовий перехід на електронний облік трудової діяльності - запроваджено електронні трудові книжки. Завдяки цьому нововведенню кожен українець може переглянути інформацію, що його цікавить, в онлайн режимі.

Трудові книжки, кадр з відео
Трудові книжки, кадр з відео

Так, щоб перевірити набутий страховий стаж, потрібно:

  • увійти до особистого кабінету на порталі електронних послуг Пенсійного фонду за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), банківської картки (BankID), електронного пенсійного посвідчення (ЕПП) або "Дія. Підпис";
  • у лівому бічному меню вибрати "Електронна трудова книжка";
  • якщо особа або її страхувальник надавали скановані копії документів про трудову діяльність, результат оцифрування можна переглянути на вкладці "Оцифрована ЕТК".

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

У ПФУ зазначають, що електронна трудова книжка має багато переваг. Наприклад, виключається ризик втратити чи пошкодити документ.

Раніше портал Знай повідомляв роботу після виходу на пенсію: скільки потрібно працювати, щоб ПФУ підвищив виплати.

Також наш портал інформував, "Ощадбанк" почав блокувати картки пенсіонерів: "Чекайте повідомлення..."

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що українців змусять повернути частину отриманих пенсій, якщо вони не "грали за правилами": кому варто задуматися.