Голові Тернопільської обласної ради Михайлу Головку та двом заступникам начальника Тернопільської ОВА оголосили про підозру в отриманні хабаря. Крім того, до здирства грошей може бути причетний голова Тернопільської ОВ Володимир Труш. Про це свідчить аудіо та відеозапис НАБУ.

Національне антикорупційне бюро оприлюднило розмови голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка та двох заступників голови Тернопільської ОВА, яких підозрюють у вимаганні грошей із бізнесмена-волонтера у розмірі 2,4 мільйона гривень.

Здирництво грошей у бізнесмена-волонтера. Фото: НАБУ
Здирництво грошей у бізнесмена-волонтера. Фото: НАБУ

Детективи НАБУ використали приховані відеокамери на тілі бізнесмена, з якого урядовці вимагали хабар. Під час діалогу перший заступник голови ОВА Ігор Дем'янчук називав суми, які бізнесменові потрібно було передати йому та іншим чиновникам. Ось уривок із розмови:

Перший заступник голови Тернопільської ОВА: "щось з того зможемо "прикурити"?

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Заявник: "так, але давай я до того піду переговорю" (ймовірно, про голову Тернопільської облради).

Перший заступник голови Тернопільської ОВА: "Дивись, Володя зараз дасть команду, ми все зробимо".

Заявник: кажи "ціна питання"?

Перший заступник голови Тернопільської ОВА: "туди 50, йому 50, собі. Половина йому, половина собі".

Володимир Труш. Фото: скрін youtube
Володимир Труш. Фото: скрін youtube

Крім того, бізнесмен-волонтер поспілкувався із головою Тернопільської облради Михайлом Головком. Під час діалогу посадовці згадували голову Тернопільської ОВА Володимира Труша, який може мати відношення до вимагання грошей.

Раніше портал Знай повідомляв, помічник Гетьманцева Євген Сокур отримав стрімкий кар'єрний зліт: не розуміється, але добре прикриває схему.

Також наш портал інформував, ремонт за 3 млн грн та підрядники з "кримінальним душком": скандал із укриттями у Києві не вщухає.

Крім того, ми писали, спійманий на хабарі суддя Всеволод Князєв орендував квартиру за тисячу гривень на місяць у центрі Києва.