Триває повномасштабна фаза війни проти РФ, росіяни майже півтора роки окупують деякі наші території.

Воїни ЗСУ щодня ризикують своїм життям, щоб не допустити просування ворога далі. Через це триває військовий стан, через це і роздають повістки вулицями, через це діє мобілізація.

Вручення повістки, скріншот із відео
Вручення повістки, скріншот із відео

Цей процес триватиме й надалі. До кінця військового стану - до 18 серпня 2023 року, хоча завжди є можливість його продовження ще на 90 днів - згідно із Законом України "Про правовий режим воєнного стану" - тобто до 16 листопада поточного року.

Порядки денний, що зобов'язують громадян з'явитися в територіальних центрах комплектування (ТЦК та СП), можуть видаватися не тільки за місцем роботи чи проживання, але й у будь-яких інших місцях, таких як метро, ​​кафе, пляжі та прямо на вулицях. Цей процес триватиме до скасування військового стану.

Популярні новини зараз
Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Повістка. Фото: скрін youtube
Повістка. Фото: скрін youtube

При цьому існує категорія чоловіків, яка ухиляється від мобілізації. Українці зайвий раз не виходять на вулицю, іноді навіть витрачають величезні гроші, щоби вибратися за кордон незаконним чином. Правоохоронці продовжують боротися з цією проблемою, хоч і не так активно.

Нагадаємо, в Держприкордонслужбі зізналися, хто з чоловіків виїхав за кордон під час війни: влітку "біжать" більше

Як повідомляв "Знай.uа", ці події стануть кінцем війни в Україні: таролог розповіла, що чекає на нашу країну в найближчому майбутньому

Знай.uа писав, зарплату не платять, їсти не дають ще й "обнулюють": російські війська бунтують на передовій