У березні цього року мобілізований військовослужбовець Руслан Білека помер за загадкових обставин. Батько загиблого стверджує, що на його тілі не було живого місця, при цьому правоохоронці висувають версію, що чоловік нібито отруївся.

Поліція Житомирської області вже розслідує загадкову смерть 35-річного Руслана, якого виявили без ознак життя у військовому наметі. Щоб дізнатися подробиці, ТСН розшукав батька загиблого та взяв у нього коментарі.

"Мій син був мобілізований 20 січня цього року Фастівським військкоматом. Спочатку син перебував в учбовій частині, потім – у бойовій. На офіцерський склад не жалівся, а от на сержантський – да, жалівся. Казав, що сержанти, уродженці Харківської області, "з'їдають" інших, принижують, особливо вихідців із заходу України. Тобто стички із сержантами були постійно", - розповів Василь Білека.

Загиблий Руслан Білека, фото ТСН
Загиблий Руслан Білека, фото ТСН

Руслан регулярно скаржився батькові на приниження, які припинилися лише під час навчання за кордоном. Йому доводилося захищати слабкіших бійців, а кривдники-сержанти погрожували йому розібратися.

"Так і сталося. Я впевнений, що сина вбили. Впевнений на 100%. Справа в тому, що я його бачив за два дні до смерті, коли він був цілий, без побоїв, а потім побачив тіло… Все тіло, з голови до ніг, було в синцях. Я не вірю в отруєння, про яке кажуть правоохоронці. Але його могли побити до втрати свідомості, а потім наколоти чимось", - стверджує батько загиблого.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Сім'я прагне, щоб справу чесно розслідували. Також Василь вважає, що вище керівництво намагалося замість сліди, оскільки на одязі його сина були чужі плями крові, хоча зараз поліція розслідує це кримінальне провадження за статтею "Вбивство".

"Під час проведення досудового розслідування були допитані свідки, з якими померлий контактував в останні дні життя. З їхніх слів жодних конфліктних ситуацій не було. Відповідно до проведених експертиз у рамках кримінального провадження, будь-яких ознак насильницької смерті не виявлено. Наразі слідство триває", - повідомила представник поліції Житомирської області Вікторія Дубовик.

У військовій частині відмовляються відповідати до закінчення розслідування, але вірять у те, що Руслан помер через отруєння певними речовинами, а також самі чекають на результати розслідування.

Нагадаємо, окупанти у Бердянську вбили двох 16-річних партизанів