У зв'язку з повномасштабною війною та військовим становищем, в Україні продовжується мобілізація — усі чоловіки віком від 18 до 60 років вважаються військовозобов'язаними.

Проте існують певні категорії осіб, які мають право на відстрочку від виклику до військової служби. Це не виключаючи тих, хто йде проти Закону та намагається втекти за кордон забороненими способами.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

Право на відстрочку від мобілізації мають особи, які задовольняють хоча б одній умові, зазначеній у статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

Однак це можливо виключно в тому випадку, якщо ви отримали повістку з вимогою з'явитися до ТЦК та СП для уточнення даних. Тоді вам доведеться туди з'явитися та показати документи, що підтверджують право на відстрочку – сімейний стан, бронювання на роботі, стан здоров'я.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Гроші змусять повернути державі: українців попередили За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

У разі, якщо особу вперше викликають у ТЦК, слід підготуватися — дізнатися, на якій підставі ви маєте право на відстрочку, зібрати необхідні документи (що краще радитися з юристами) та підготувати нотаріально завірені копії документів.

Вручення повістки, скріншот із відео
Вручення повістки, скріншот із відео

При відвідинах військкомату вам потрібні оригінали документів, але передавати до ТЦК необхідно виключно копії.

У заяві про відстрочку необхідно вказати паспортні дані заявника, просити надати відстрочку відповідно до статті 23, дату та підпис. Його реєструють, розглядають та приймають рішення. А потім видають довідку про відстрочку зі штампом у військовому квитку.

Як підтвердити зміст родичів з інвалідністю, щоб отримати відстрочку: все, що потрібно знати про процедуру

Як повідомляв "Знай.uа", британський військовий втік з НАТО, щоб допомогти Україні на війні: його мама росіянка

Знай.ua писав, Луценко заявив, що йде зі служби і викликав шквал хейту: "Цей д*біл навіть не знає, що ВЛК не встановлює інвалідність"