Голова правління у Центр Протидії Корупції Віталій Шабунін поділився відповіддю Міноборони на запит.

Віталій Шабунін розмістив допис на своїй сторінці в Facebook, де повідомив, що Міноборони офіційно підтвердило наявність простроченої дебіторської заборгованості на 33,3 млрд грн, станом на 01.07.2023.

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Станом на 1 липня 2023 року обсяг ПРОСТРОЧЕНОЇ дебіторської заборгованості становив 33 млрд 309 млн грн, з яких частка боргів українських підприємств склала 67,5%." - повідомили у МО.

Шабунін зазначає, що це означає, що Міноборони сплатило постачальникам всі ці гроші, проте передбачений договором товар поставлено так і не було. Тобто це зброя та речі, яких наші військові просто не побачили, хоча гроші платників податків на них витрачені.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Скриншот  допису Facebook
Скриншот допису Facebook

Ще раз – 33,3 мільярда грн – або майже мільярд доларів. Це у ВІСІМ разів більше, ніж фонд Притули зібрав за 2022 рік, — пише Шабунін.

Він також наголосив, що за ці 36,3 млрд грн можна було купити майже 3 тисячі бронемашин Senator (які б урятувати тисячі військових), або близько 5 тисяч комплексів FGM-148 Javelin.

Відповідь Міноборони про заборгованість, скрин
Відповідь Міноборони про заборгованість, скрин

Нагадаємо, ми писали, що вивалили сотні мільйонів на дороги: трасу зробили "золотою" не показавши кошторис.

Як повідомляв "Знай.ua" корупція на війні підриває боєздатність української армії – нардеп.

Також "Знай.ua" інформував, IT-мільярдер збирав гроші на ЗСУ, але допомоги ніхто так і не отримав: "Ні копійки він не дав".