Українського воїна з ампутованою ногою висадили з літака Угорської авіакомпанії Wizz-Air, що летів з Тель-Авіву до Варшави.

Вид з літака, скріншот: Youtube
Вид з літака, скріншот: Youtube

Чоловік розповів, що летів на лікування, бо втратив ногу на війні, а тепер повертається до своєї родини в Україну. Компанія байдуже поставилась до нього та попросила покинути літак.

Відповідне відео опублікувало видання Главком.

Автор відео розповідає, що працівники компанії, які прекрасно бачили що українець стоїть на милицях навіть не запропонували йому присісти.

Популярні новини зараз
"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Вид з літака, скріншот: Youtube
Вид з літака, скріншот: Youtube

Військовий плакав та кричав "Як я потраплю додому?" і показав стюардесі рюкзак, в якому були лише подарунки рідним.

Екіпаж літака заявив, що він поводився неадекватно, і через це вони були змушені попросити його покинути салон літака.
Спускаючись трапом, чоловік впав та пошкодив собі руки, але персонал літака йому не допоміг.

пасажирський літак
пасажирський літак

"Цей чоловік не зміг сісти на своє місце через протез. Він говорив, що позбувся ноги на війні і приїхав на лікування, що летить додому в Україну до своїх близьких. Все, що вони йому відповідали "ми намагаємося вирішити цю проблему / що ви приймали?". Чоловік простояв півтори години в кутку цього літака, йому навіть стілець не дали...", - пише очевидець, який виклав відео в соцмережах.

Згодом Угорська авіакомпанія Wizz Air вибачилась за зняття українського військовогоз рейсу Тель-Авів-Варшава.

У компанії заявили, що екіпаж зобов'язаний переконатися в тому, що всі пасажири готові до польоту, оскільки "безпека є пріоритетом номер один" для компанії.

Пасажири літака, фото з вільних джерел
Пасажири літака, фото з вільних джерел

Також на інцидент відреагувало Міністерство закордонних справ України.

Спікер Олег Ніколенко зазначив, що формальні звернення до МЗС не надходили, і закликав українського ветерана вийти на зв'язок з Міністерством або посольством України в Ізраїлі.

"Якщо підтвердиться порушення, докладемо максимальних зусиль для відновлення прав громадянина України. Захист прав українців за кордоном - безумовний пріоритет", - запевнив представник.

Нагадаємо, жінка жила з чоловіком 17 років, після чого дізналася, що він її двоюрідний брат : спочатку були думки про розлучення

Як повідомляв "Знай.uа", подружжя врятувало шлюб після 19 років життя лише одним рішенням : що сталося