ДБР вже більше 10 місяців розслідує жорстоке побиття офіцером свого підлеглого. За цей період військовому навіть не вручили не підозру, та він продовжує відпочивати на свободі та зростати по кар'єрних сходинках.

ЗСУ, фото liga
ЗСУ, фото liga

Про це повідомляє український політик та журналіст Ігор Мосійчук на своїй сторінці у Facebook.

Він розповідає, що у Києві, на початку жовтня минулого року, начальник штабу перебуваючи на службі, наніс своєму підлеглому солдату декілька ударів руками та ногами у різні частини тіла.
Постраждалий військовий до цього інциденту отримував поранення на передовій та після побиття був змушений довгий час проходити лікування та реабілітацію.

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Політик розповідає про те, що навіть маючи прямі докази злочину (відео з місця події) які доводять вину, начальнику штабу за 10 місяців слідства так і не було повідомлено про підозру.
Мосійчук наголошує на тому, що офіцер зараз знаходиться на свободі, продовжує керувати керувати своїми підлеглими та навіть отримав підвищення.
"Зазначені факти свідчать про вибірковий підхід ДБР до розслідування кримінальних проваджень за ст. 426-1 КК України, оскільки за такими ж фактами, які висвітлювались в мережі Інтернет, розслідування проводилось дуже швидко"-обурюється політик.

Ігор Мосійчук припускає, шо начальник штабу міг просто "зам'яти справу" з ДБР , адже за такий срок не було зроблено працівниками правоохоронних органів жодних слідчих дій для того щоб він поніс покарання. Розслідування було поставлено на паузу.

ЗСУ. фото УП
ЗСУ. фото УП

"А може Калиновський І.М. "порєшав" з ДБР?
І ще питання – де прокуратура, чому прокурори до цього часу не вжили ніяких заходів, як то, наприклад, самостійно здійснити повідомлення про підозру"- додає політик.

Нагадаємо, ми писали, що росіяни цькують українців навіть у Польщі: через них закрили ресторан в якому працювали біженці з України.

Як повідомляв "Знай.ua", під Києвом жорстоко побили військову: заважала слухати російський блатняк