На Черкащині 21-річний мешканець накинувся з кулаками на військового. Ветеран отримав сильну контузію та множинні осколкові поранення на передовій і пересувавася на милицях.

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Про інцидент, який трапився прямо на зупинці громадського транспорту, розповіла місцева волонтерка Тетяна Сила.

"Вийшовши із маршрутки в селищі Шрамківка бачу таку картину: військового із слідами поранень б'є ногами на проїжджій частині якийсь недоліток років двадцяти. З його вуст звучить фраза: "Ви, ЗСУшники, к***ені, мочить треба, через вас війна". Підбігли люди, які були неподалік, відтягнути цього малолітнього, допомогли піднятися військовому, бо він пересувається на милицях. Цей покидьок комусь телефонує і кричить: "Зараз з Києва приїдуть пацани, вас порішають". Військовий виривається з рук своїх односельчан, і шкутильгаючи із милицями, намагається наздогнати цього нелюда. Слідом за ним їдуть на велосипедах хлопчаки років 12-ти і кидають у військового дрібне каміння, викрикуючи образи", – пише вона.

Місцева жителька розповідає, що ображений військовий пішов захищати нашу країну ще на початку повномасштабного вторгнення, був снайпером та пройшов пекло Соледару і Бахмуту.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Після лікування він отримав відпустку, яку захотів провести у рідному селі, де його дуже "тепло зустріли".

"Ніколи ще не бачила, щоб сильний, мужній чоловік так плакав від образи. Я ніколи не забуду тремтіння його плечей під моїми руками від сліз образи і безсилля", – пише Тетяна.

Вона розповідає, що коли на місце прибула поліція, вони також замість того, щоб підтримати та заспокоїти його, образили ветерана.

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Вона розповідає, що поліцейський описав цей інцидент як "звичайний побутовий конфлікт", а коли постраждалий відмовився його підписати, силовим назав його "г*мномєсом".

"Окрема подяка поліцейському, який складаючи пояснення все перекрутив так, щоб можна було все злити і нічого не робити, списавши на побутовий конфлікт. А коли Олександр відмовився підписувати те "пояснення", назвав військового "г*мномєсом". Я особисто читала те пояснення, яке від реальності було далеке, як небо від землі. Військового виставили неврівноваженим неадекватом", – розповідає жінка.

українські військові ЗСУ
українські військові ЗСУ

Реакція нападника

Після суспільного розголосу побиття, невідомі знайшли юнака і змусили вибачитися на камеру та особисто перед постраждалим у лікарні.

"Я вдарив військовослужбовця, який був на милицях. Вибачте, будь ласка, я більше так не буду. Чіпляти і бачити не буду. Вибачте, будь ласка, мене", – сказав хлопець у відео, поширеному соцмережами.

Нагадаємо, британський військовий втік з НАТО, щоб допомогти Україні на війні: його мама росіянка

Як повідомляв "Знай.ua", Луценко заявив, що йде зі служби і викликав шквал хейту: "Цей д*біл навіть не знає, що ВЛК не встановлює інвалідність"