З'явилася інформація про долю синів творця російських дронів-камікадзе "Ланцет". Йдеться про сім'ю Захарових. Самого конструктора звуть Олександр, а його сина... Лаврентій.

Цей Лаврентій живе в Лондоні, розташувавшись у шикарних апартаментах з видом на легендарний Біг-Бен, а ще працює в Інституті проблем роззброєння ООН.

Про це пишуть навіть рашистські Telegram-канал.

Лаврентій Захаров, фото: соцмережі
Лаврентій Захаров, фото: соцмережі

Відомо, що за 2022-2023 роки армія путіна закупила "Ланцетів" на 5,3 млрд. рублів. Звичайно ж, і цю російську зброю роблять із закордонних підсанкційних запчастин.

Популярні новини зараз
Частину українців звільнили від проходження ВЛК – хто може зітхнути з полегшенням "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

Журналісти виявили нову іноземну нерухомість сім'ї творця російських бойових дронів "Ланцет" Олександра Захарова. Його дружина Світлана та молодший син Лаврентій з 2018 року володіють квартирою в елітному районі Лондона вартістю 1,5 млн фунтів стерлінгів (близько 71 млн гривень за нинішнім курсом).

Квартира Лаврентія Захарова, скріншот: соцмережі
Квартира Лаврентія Захарова, скріншот: соцмережі

Квартира Захарових знаходиться приблизно за кілометр від Біг-Бена та Букінгемського палацу. Згідно з LinkedIn, Лаврентій Захаров живе у Великій Британії як мінімум з 2015 року — з 16-річного віку. Там він закінчив школу та здобув вищу освіту.

З липня 2021 року Лаврентій Захаров працював в агентствах ООН у Нью-Йорку та Римі, а з травня 2023 року – в Інституті ООН з дослідження проблем роззброєння (UNIDIR) у швейцарській Женеві.

Дослідницькими інтересами Лаврентія Захарова, як кажуть на сайті UNIDIR, є програма управління зброєю та боєприпасами, розмінування та гуманітарний доступ.

Великобританія запровадила санкції щодо компанії-виробника дронів "Ланцет", але не щодо сім'ї Захарових.

Нагадаємо, СБУ викрили масштабну схему відмивання грошей онлайн-казино: столичний банк отримував свій відсоток.

Раніше повідомлялося, Георгій Біркадзе розповів, чому зернова угода така важлива для країн третього світу.

Також, банківські рахунки українців почнуть перевіряти: кому загрожує значний штраф у розмірі 33,5 тисячі гривень.