Україна дійсно потребує допомоги під час повномасштабної війни з росією, зокрема, зброї та фінансів. Однак усі ці скандальні закупівлі на мільйони гривень та божевільні зарплати депутатів змушують простий народ задуматися, наскільки доцільно витрачаються кошти з держбюджету.

Зокрема, цим питанням поставив колишній народний депутат, волонтер Ігор Мосійчук. У своєму Telegram-каналі він оприлюднив список, де вказано зарплату чиновників тимчасового окупованого Енергодару за період лютого 2023 року. Суми справді вражають.

Зарплата мера міста Дмитра Орлова становить понад 71 тисячу гривень, при цьому його 50% премія перевищує 35 тисяч. Проте депутат Енергодарської міської ради Сергій Холод отримує ще більше – понад 75 тисяч зарплати, майже 38 тисяч премії та 10 тисяч – разової премії за місяць.

Зарплати депутатів в Енергодарі, скріншот
Зарплати депутатів в Енергодарі, скріншот

Усього відношення до міської влади мають 17 осіб із різних відділів, розмір їхньої платні залежить від посади. Якщо порахувати загальну суму, яку виділяє бюджет на зарплати чиновників в Енергодарі, виходить трохи більше ніж 564 тисячі гривень на місяць. При цьому за їх дуже тяжкі умови роботи, ймовірно, вони отримують подвійну премію – загалом 442 тисячі гривень.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

"Поки наших воїнів на передку накриває артою, чорти отримують зарплату більше, ніж у бійців! Місто б***д в окупації, які зарплати чиновникам? Мародери і чорти", - обурився Мосійчук.

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Нагадаємо, Міноборони витратило 1,5 млрд на снаряди, але їх не отримали: немає експортної ліцензії