На Львівщини визнали винним у перевищенні службових повноважень підполковника, який безпідставно виключив з військового обліку 40 людей.

Суд призначив йому штраф у розмірі 3145 грн. Про це повідомляє Zaxid.net. Він ставив відмітки про виключення з військового обліку в особових справах та військових квитках, без оформлення офіцерами запасу свідоцтв про хворобу.

суд, рішення, вирок \\ фото 112
суд, рішення, вирок \\ фото 112

Таким чином людей виключили з військового обліку за станом здоров’я з можливістю виїзду за кордон.

На підполковника склали протоколи за порушення ч.2 ст.172-14 КУпАП (перевищення влади чи службових повноважень військовим). У суді обвинувачений визнав свою провину та не захотів надавати додаткові пояснення.

Популярні новини зараз
Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити
Показати ще

Мобілзація. Фото: Youtube
Мобілзація. Фото: Youtube

У ЗМІ повідомляють, що справу розглянула суддя Орислава Семенишин, яка оштрафувала військового на 3145 грн. На постанову ще може бути подана апеляція.

Якщо припустити, що підполковнику "давали" по 5000 доларів, з 40 людей він заробив 200 000 доларів, а сплатив штраф в 85 доларів.

Нагадаємо, ми писали, що Валентин Гладких пояснив, чому білоруський Червоний Хрест не має права вивозити українських дітей.

Як повідомляв "Знай.ua", знання нині коштують дорого: українські ВНЗ різко підвищать вартість навчання у 2023 році.

Також "Знай.ua" інформував, гуманітарка для українців зі всіх областей: як отримати продуктові набори та які є нюанси.