Військовозобов'язані чоловіки в Україні можуть отримати відстрочку, маючи найближчих родичів з інвалідністю І чи ІІ групи. Однак це можливе лише в тому випадку, якщо серед членів сім'ї немає інших працездатних осіб, які можуть їх утримувати.

Про це нагадав юридичний консультант Nota Group Антон Маринич. До того ж, право на відстрочку ще треба довести. Крім документів про родинні зв'язки та про встановлену групу інвалідності, необхідно підтвердити, що в сім'ї немає інших людей, які могли б взяти на себе утримання таких родичів.

Особи з інвалідністю, кадр з відео
Особи з інвалідністю, кадр з відео

Так, якщо чоловік розраховує отримати відстрочку від мобілізації, маючи на утриманні батьків або батьків дружини/чоловіка, йому потрібно надати такі документи:

  • договір про сплату аліментів;
  • рішення суду, яким встановлений обов'язок сплачувати аліменти батькам.

Якщо йдеться про виховання дітей з інвалідністю, органи також вимагатимуть документи, що підтверджують цей факт. Необхідно буде надати свідоцтво про народження дитини (дітей), довідку до акту огляду МСЕК, рішення суду про усиновлення дитини та стягнення аліментів на повнолітню дитину або договір про добровільну сплату аліментів.

Популярні новини зараз
Кожен пенсіонер повинен визначитися: українців поставили перед вибором В Україні пенсіонерам почали повертати "оновлені" виплати: у ПФУ визнали помилку Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни
Показати ще

Фінанси і діти. Фото: Youtube
Фінанси і діти. Фото: Youtube

Нагадаємо, чи мають право батьки-одинаки виїжджати за кордон у період мобілізації: адвокат відповів

Раніше ми писали про те, як студентам виїхати на навчання за кордон: юрист поділився дієвим способом

Як повідомляв Знай.ua, мобілізацію в Україні продовжили: кого примусово призовуть на військову службу у серпні