Ексвійськком Борисов мав купу зв'язків у правоохоронних та судових органах, яка надавали йому можливість довгий час разом зі своїм спільником, також колишнім військкомом В'ячеславом Кушнєровим, збагачуватись на ухилянтах.

Євген Борисов. Фото: Youtube
Євген Борисов. Фото: Youtube

Про це розповідає Телеграм-канал Міжнародного детективного бюро з розшуку зарубіжних корупційних активів "Ревізор".

Після затримання Борисова, у Офісі ГПУ відзвітували про обшуки у ТЦК і СП на Одещині, та про схему, де за $6-10 тис. видавали довідки про непридатність до військової служби.

Вілла Борисова в Іспанії. Фото скріншот з Youtube
Вілла Борисова в Іспанії. Фото скріншот з Youtube

Популярні новини зараз
Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

Правоохоронці виявили подільника Борисова -В’ячеслава Кушнерова, який також раніше обіймав посаду одеського воєнкома.Він так само вже потрапляв у скандал через дорогі авто, оформлені на родичів.

Він був не тільки спільником Борисова, а й його кумом.

"Після розголосу Кушнеров залишив посаду, оформивши фіктивну інвалідність. Однак продовжив збирати гроші з ухилянтів та вирішувати питання у ТЦК, де мав сталі корупційні зв’язки з військомом Борисовим Є.М."-йдеться у повідомленні.

Авто Борисова в Іспанії. Фото скріншот з Youtube
Авто Борисова в Іспанії. Фото скріншот з Youtube

Схема наживи функціонувала до середини 2023 р., доки не розгорівся гучний скандал навколо Борисова.

ДБР з'ясувало, що Кушнеров В. залучив двох осіб, які збирали кошти і були посередниками між ухилянтами та ТЦК, зокрема обдирали моряків.

Ці особи діяли під прикриттям правоохоронців.

Вілла Борисова в Іспанії. Фото скріншот з Youtube
Вілла Борисова в Іспанії. Фото скріншот з Youtube

За $6,5 тис. зловмисниця супроводжувала клієнта на ВЛК, давала поради як спілкуватись з медперсоналом та ТЦК аби уникнути непорозумінь, а вже далі Кушнеров В. передавав хабар Борисову.

За вказівкою Борисова ухилянтам оформляли військовий квиток із позначкою про непридатність і корупціонери за сприяння ДПСУ переправляли їх за кордон через ПП "Старокозаче".

Мобілізація в Україні. Фото: Youtube
Мобілізація в Україні. Фото: Youtube

Як тільки Кушнеров В. дізнався про те, що у Борисова виникли проблеми, одразу втік за кордон, а спільників злочинної схеми затримали.

Під час обшуку, в його будинку також знайшли наркотики для сбуту.

Син воєнокома-олігарха Борисова працює співробітником СБУ, та попереджав татуся про оперативні заходи правоохоронців щодо корупції у ТЦК.

ТЦК, мобілізація: фото Уніан
ТЦК, мобілізація: фото Уніан

Після завершення розслідування, справу передали до Приморського райсуду Одеси та розподілили на два епізоди, один мав розглядати - суддя Вадим Коваленко, а інший - голова суду Сергій Кічмаренко.

"За клопотанням адвокатів суд безпідставно вилучив матеріали і змінив фігурантам запобіжний захід на нічний домашній арешт, хоча вони обвинувачувались ще у зберіганні наркотиків з метою збуту, а це передбачає виняткове тримання під вартою без застави"- йдеться у повідомленні.

Мобілізація. Фото: Youtube
Мобілізація. Фото: Youtube

Як з'ясувалося, такий "лояльний" підхід судді був зумовлений тривалими дружніми стосунками голови суду С.Кічмаренка із воєнкомом-олігархом Борисовим.

Раніше портал Знай повідомляв, військкоми стали мільйонерами, кожен має іноземний паспорт: головне з доповіді про рекордну корупцію в ТЦК.

Також наш портал інформував, партнер Фірташа Юрій Борисов втік за кордон, але отримав апартаменти за 6 мільйонів доларів.

Крім того, ми писали, військкома-олігарха Борисова звільнили з посади: поїде до Іспанії насолоджуватися безбідним життям.