Нардепи зареєстрували законопроект №9566, що має розширити можливості мобілізації громадян у військові підрозділи.

У пояснювальній записці, виборці та представники ТЦК та СП запропонували внести законодавчі зміни. Документ знаходиться для розгляду на сайт Верховної Ради.

ТЦК, мобілізація: фото Уніан
ТЦК, мобілізація: фото Уніан

Нові зміни пропонують дозволяти мобілізовувати працездатних осіб військовозобов’язаного віку і стану, які не готові воювати, для виконання робіт, що мають оборонний характер, забезпечують функціонування національної економіки в умовах воєнного стану.

У випадку, якщо законопроект приймуть, військкомати зможуть сконцентруватися на роботі з вмотивованими патріотами. На думку автора законопроекту, нардепа від партії "Слуга народу" Георгія Мазураша, зміни до закону про мобілізацію посприяють зменшенню кількості ухилянтів.

Популярні новини зараз
Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

"Це реалістичний, мудрий і прагматичний підхід, який неминуче дасть комплексний позитивний ефект і дозволить нам бути сильнішими у протистоянні проти рашистської агресії", - сказано у пояснювальній записці.

Нагадаємо, ми писали, що чи можна заповнювати повістку одразу при видачі: відповідь адвоката вас здивує.

Як повідомляв "Знай.ua" на фронт забрали чоловіка з епілепсією і він помер: "Медкомісію пройшов за 20 хвилин".

Також "Знай.ua" інформував, воєнкомів-олігархів поменшає: ким замінять мажорів з ТЦК.