В Україні продовжили дію воєнного стану та загальної мобілізації до 18 листопада. Депутати розшири повноваження працівників воєнкоматів, та дозволили їм вручати повістки всюди. Часто трапляються ситуації, коли зупиняють чоловіків, уточнюють їх дані, і одразу на місці виписують їм повістку, буквально "на коліні".

Повістки. Мобілізація. Фото скріншот з Youtube
Повістки. Мобілізація. Фото скріншот з Youtube

Адвокат Роман Сімутін на своєму YouTube-каналі розповів, чи вважається законною виписана таким чином повістка.

Фахівець пояснив, що постановою Кабміну №1487 було затверджено новий зразок повістки, яка заповнюється та підписується начальником ТЦК, зазначається номер розпорядження, на підставі якого викликається особа та уповноважується особа на її вручення.

Повістка. Фото: Youtube
Повістка. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Тож якщо якась вимога із була проігнорована військкоматом, то повістку можна сміливо ігнорувати, адже вона незаконна.

Сімутін розповів, що коли особа відмовляється підписувати повістку, її змушують підписати акт відмови від отримання повістки.

Адвокат радить нічого не підписувати, а вмикати камеру і записувати незаконні дії працівників ТЦК.

Повістка, фото з вільних джерел
Повістка, фото з вільних джерел

За його словами, законодавством не встановлено обов’язкове складання такого акту.

"І останнє рішення суду, яким я скасував ухвалу ТЦК про залучення мого клієнта за ст. 210 КУпАП, тому підтвердження. Суд кілька разів перепитував представника ТЦК, яким документом передбачено складання акту відмови від отримання повістки. У відповідь той перерахував купу законів, згадав ухвалу Кабміну №1487, але посилань на статтю, пункт чи щось інше ми так і не дочекалися", – повідомив він.

Нагадаємо, ми писали, що воєнкоми стали мільйонерами, у кожного є іноземний паспорт: головне з доповіді про рекордну корупцію в ТЦК.

Як повідомляв "Знай.ua", по дорозі до ТЦК чоловік роздягнувся і пропонував зняти його нижче поясу: "Везіть мене у військомат на*уй!".

Також "Знай.ua" інформував, гуманітарка для українців зі всіх областей: як отримати продуктові набори та які є нюанси.