Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що допомога іноземних партнерів у фінансуванні повинна бути не меншою ніж у 2023 році.

Таку заяву він зробив в ході інтерв’ю для Радіо Свобода.

Сергій Марченко. Фото: скрін youtube

За його словами, на наступний рік розмір зовнішньої допомоги, планується в розмірі не менш як 42 мільярди. Причиною цього є планування бюджету оборони та безпеки на рівні цього року.

Голова Міністерства фінансів закликав сприймати не всю допомогу від партнерів, оскільки не на всі грошові надходження від партнерів є підтвердження. Навіть при плануванні видатків бюджету 2023 року, на деякі з них не було впевненості, що гроші надійдуть. На рахунок наступного року, є 54 мільярди доларів від Європейського союзу, однак ці кошти на 4 роки.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Сергій Марченко, фото: скріншот з відео
Сергій Марченко, фото: скріншот з відео

Негативно на рішення країн партнерів впливають і скандали пов’язані з корупцією, оскільки вони не бажають, щоб кошти їх допомоги потрапили комусь в кишені.

Зеленський на початку літа висловив думку, що єдиною можливістю отримувати допомогу від партнерів є збирання податків в країні. Це покаже міжнародним партнерам, що наша країна не тільки чекає від них допомоги, а й сама докладає зусилля для рішення.

На думку Марченко, це гарна ідея, але це дуже складний процес. Для таких змін потрібен час, щоб все точно розрахувати. Зараз Україна незалежна від країн-партнерів лише на 50%.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, інформував, вибухнув просто у руках, шансів не було: маленьку українку вбив планшет під час гри

Раніше на порталі Знай повідомлялося, готовність до нового опалювального сезону: чого очікувати українцям т

Також, наш портал інформував, підсанкційний екснардеп Новинський з родиною плаває на сапі у Хорватії: "5-ти зірковий готель та розваги"