Чиновники показали черговий майстер-клас із розпилювання бюджетних коштів. У Конотопі оголосили тендер за закупівлю бетонних напівсфер за ціною, яка у 246 разів перевищує середню ринкову. Про це свідчать дані на порталі prozorro.

У Конотопі комунальне підприємство оголосило тендер на закупівлю бетонних напівсфер Д500 на загальну суму 9 942 800 гривень. Цікаво, що на ці гроші придбали лише 142 одиниці, тобто кожна коштувала 70 019 гривень.

Тендер. Фото: скрін prozorro
Тендер. Фото: скрін prozorro

Тим часом в інтернет-магазині такі бетонні напівсфери можна купити по 285 гривень за одиницю. Тобто підприємство-замовник переплатило за кожну півсферу у 246 разів.

Тендер. Фото: скрін prozorro
Тендер. Фото: скрін prozorro

Популярні новини зараз
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Закупівля 142 напівсфер по 285 гривень коштувала б лише 40 500 гривень. Тобто інші 9 900 000 гривень могли б піти на забезпечення українських захисників, наприклад, купівлю дронів чи автомобілів на передову.

Вартість бетонної напівсфери. Фото: скрін із мережі
Вартість бетонної напівсфери. Фото: скрін із мережі

Варто зазначити, що подібні сумнівні закупівлі регулярно проходять по всій Україні і сильно обурюють громадян, оскільки поки що вони донатять на ЗСУ, чиновники витрачають бюджетні кошти незрозуміло на що.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Одесі з бюджету хочуть "злити" 10 млн на ремонт квіткових теплиць: взимку вже "наводили лад", але виявилося замало.

Також наш портал інформував, депутат - військком під Одесою за час війни став доларовим мільйонером: земля біля моря, паркування та квартир на 500 кв.м.

Крім того, ми писали, ходив п'яний, ганьбив погони, але досі на посаді: голова Дарницького ТЦК Руслан Трігуб довів, що скандал можна тихенько пересидіти.