Після звільнення всіх обласних військкомів розпочнеться очищення районних та міських територіальних центрів комплектування. Про це в ефірі телемарафону заявив нардеп та член комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

Неодноразові корупційні скандали з військкомами призвели до логічних наслідків – в обласних ТЦК відбуваються масові чистки. Надалі вони розширяться і на районні, а також міські центри комплектування.

TЦK, скріншот: YouTube
TЦK, скріншот: YouTube

"Коли будуть призначені голови обласного рівня серед нових людей, яким чужа сама сутність корупції, які розуміють, що таке життя, що таке смерть, і тих, хто повернувся з переднього краю, вони точно забезпечать повне очищення всіх територіальних центрів", - зазначив Федір Веніславський.

На місця військкомів-корупціонерів обиратимуть бойових офіцерів, які мають бездоганну репутацію та досвід управлінської діяльності.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Співробітники ТЦК, скріншот: YouTube
Співробітники ТЦК, скріншот: YouTube

Водночас директор НАЗК Олександр Новіков вважає, що кадрові перестановки в ТЦК не вирішать проблеми з корупцією і зазначає, що більшість працівників військкоматів є добропорядними.

"Якщо ми не змінюватимемо систему і просто призначатимемо інших людей, навіть після фронту, навіть тих, хто пройшов бої, вони інтегруватимуться в існуючу систему і на виході ми все одно отримуватимемо корупцію", - заявив Новіков.

Раніше портал Знай повідомляв, чи мають право ТЦК вручати повістки на станціях метро.

Також наш портал інформував, Зеленський звільнив усіх обласних військкомів: "Державна зрада!"

Крім того, ми писали, українцям на карті показали, де перевіряють військкомів на корупцію: підозрюють кожного десятого.