Останнім часом в Україні пролунало чимало скандалів про те, що військовозобов'язаних чоловіків військово-лікарська комісія визнає придатними навіть із серйозними захворюваннями. Був випадок, коли хлопця з інвалідністю відправили на розподіл, через що він перехвилювався та помер.

Щоб уникнути будь-яких казусів під час проходження ВЛК, військовий хірург дав цінні поради військовозобов'язаним. Зокрема, він рекомендує проходити медкомісію лише у цивільних медустановах.

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

Він пояснює це тим, що медогляд у таких місцях проводять ретельніше і без поспіху, до того ж у подібних установах немає корупції по відношенню до чоловіків з боку військкомату.

"Це виключає корупційний тиск з боку керівництва військкомату. А потім вже прийшов до ТЦК, там усі підготовлені висновки лікарів переглянули, і печатка: придатний чи непридатний", - розповів військовий хірург Тарас.

Популярні новини зараз
Хвиля подорожчання зачепила продукти першої необхідності: скільки зараз коштують популярні крупи та макарони Не ТЦК, і навіть не пошта: хто може вручити повістку прямо вдома Терор кожної ночі: як "Шахеди" виснажують ППО Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Співробітники ТЦК, скріншот: YouTube
Співробітники ТЦК, скріншот: YouTube

Варто зазначити, що донедавна чоловіки могли пройти комісію виключно при військкоматах та закладах охорони здоров'я Міноборони, СБУ та інших військових формувань.

Проте з 1 червня набрав чинності законопроект №9154, який розширює список установ, де військовозобов'язані можуть пройти ВЛК. Це означає, що меодогляд наразі проводять у державних та комунальних закладах охорони здоров'я.

Нагадаємо, як чоловікам в Україні оскаржити рішення ВВК: куди звертатися і які документи потрібні

Раніше ми писали про те, що землю в Криму і по 10 тисяч доларів: полковник ЗСУ сказав, як держава має мотивувати бійців

Як повідомляв Знай.ua, чи варто українцям побоюватися "масових повісток": юристи пояснили, в чому суть