Спершу скандал із закупівлею продуктів по дуже завищеним цінам, де винуватцями стали Шаповалов та Хмельницький, яких звинуватили, не в завищенні ціни, а в покупці неякісних бронежилетів.

А наступною справою, що викликала суспільне обурення стала покупка турецького зимового одягу. За даними ЗМІ, влітку минулого року Міністерство не закупило вчасно зимовий одяг в українських виробників, а через втрачений час уклали контракт з турецькою фірмою Vector avia.

Окрім турецьких курток та штанів, перевізником з Болгарії було завезено одяг також і з Китаю. Якщо китайська зимова куртка важила в середньому 2 кілограми, то турецька лише 1,1 кг. Тобто, це означає, що з Туреччини везли далеко не зимові куртки.

Більше того, в документах, наданих ZN.UA на поставку одягу турецької фірми, спочатку значиться 4900 курток вартістю 142 тисячі доларів, а доїхавши до України кількість курток не змінилася, але ціна стала 421 тис. доларів. Як на шляху від турецької до української митниці куртки перетворилися з “камуфляжних” на “зимові повітрозахисні” залишається загадкою.

Документи на поставку. Фото: ZN.UA

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Документи на поставку. Фото: ZN.UA

Документи на поставку. Фото: ZN.UA

Документи на поставку. Фото: ZN.UA

Документи на поставку. Фото: ZN.UA

У своєму телеграм-каналі, народний депутат Ярослав Железняк висловив думку, про закупівлю курток для українських військових. Депутата дивує реакція на ситуацію з куртками, а точніше з її відсутністю. За його сподіваннями, Міністерство оборони чи правоохоронці могли дати відповідь в стилі: “Розберемось, покараємо винних”, однак ніякої реакції не було. У відповідь на скандал із закупівлею курток, вийшла заява та новина по начебто закупівлі іншої форми з указаною сумою. Але така «відповідь» за абсолютно іншу форму та іншу закупівлю. Спроба замовчати чи проігнорувати таку ситуацію, викликає багато підозр і питань, так само як і вага зимової куртки 1,1 кг.

Пост Ярослава Железняка. Фото: скрін телеграм

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, інформував, Пашинський взявся продавати зброю Україні: пов'язана компанія заробила сотні мільйонів

Раніше на порталі Знай повідомлялося, харківський олігарх Олександр Ярославський розважається з російським кумом Дерипаскою: ще й отримує гроші від міста

Також, наш портал інформував, на активістів, які протестували проти забудови Терехова у Харкові, натравили воєнкомів