Міністерство оборони та прикордонна служба налагоджують співпрацю стосовно обміну інформацією про військовозобов’язаних.

Це потрібно, щоб зробити перетин кордону по підробленим документам неможливим. Окрім того, потрібно повністю виключити корупційні ризики, які зараз загрожують мобілізації. НАЗК оприлюднило план заходів щоб усунути причини корупції та фальсифікації документів. З боку ДПСУ та МО були впроваджені конкретні дії. Державна прикордонна служба та Міністерство оборони активно обмінюються інформацією про військовозобов’язаних.

ДПСУ, фото: Unian
ДПСУ, фото: Unian

Таким чином, прикордонники на пунктах пропуску будуть точно знати, чи дійсні документи людини. Демченко дав пояснення цій співпраці. А саме розповів, що ця співпраця повинна позитивно вплинути на унеможливлення корупції та підроблених документів. В базі даних центру комплектування є вся необхідна інформація і, при потребі, на кордоні її можуть перевірити. Якщо документи не дійсні, або підроблені, чоловік не випускається за межі країни до з’ясування обставин. Зокрема з початку повномасштабної агресії РФ проти України на пунктах пропуску було виявлено понад 6000 чоловіків, документи котрих були підроблені.

Прикордонний пункт пропуску, скріншот: YouTube
Прикордонний пункт пропуску, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

В тому числі, начебто видані територіальними центрами комплектування. Зараз обмін інформацією відбувається в телефонному режимі, а в подальшому співпраця буде здійснюватися в режимі онлайн, в реальному часі. В процесі тестування спеціальне програмне забезпечення, здатне миттєво передавати необхідну інформацію. В першу чергу інформація буде перевірятися стосовно чоловіків призивного віку.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, інформував, Зеленський звільнив усіх обласних військових комісарів: "Державна зрада!"

Раніше, на порталі Знай, повідомлялося, Пашинський взявся продавати зброю Україні: пов'язана компанія заробила сотні мільйонів

Також, наш портал інформував, без черг та тонн довідок: українцям показали, як отримувати пенсійні послуги через смартфон