Мобілізація в Україні йде повним ходом, чого побоюються багато чоловіків нашої країни та їхні родини.

Через це вони навіть бояться йти у військкомат на перевірку та оновлені особисті дані. Це потрібно обліку кількості чоловіків та його спеціальностей, щоб розуміти, як справи з резервом. З огляду на страх чоловічої частини населення це зробити виявилося проблематично. У зв'язку з чим в Україні вигадали, як залучити хлопців у військкомати.

Військкомат, скрін: Youtube
Військкомат, скрін: Youtube

Відбулася презентація інформаційної кампанії "Оновлюй дані у ТЦК", спрямованої на мотивацію українців оновлювати персональні дані у ТЦК та СП та бути готовими до опору збройній російській агресії. Захід пройшов за участю заступника Міністра оборони України Ганни Маляр та начальника управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ полковника Романа Горбача.

За словами заступника Міністра оборони України Ганни Маляр, філософія нової інформаційної кампанії відмінна від класичних закликів та гасел, які не викликають у громадськості ентузіазму.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів
Показати ще

"Ми дуже ретельно розробляли кампанію з оновлення даних громадян у територіальних центрах комплектування. Досліджували це питання і намагалися зрозуміти, чому люди, зобов'язані прийти та оновити свої дані, цього не роблять. З'ясувалося, що це через страх", - повідомляє Ганна Маляр.

Щоб нівелювати цю проблему, у Міністерстві вирішили відмовитися від стандартних гасел із закликами. Натомість вони звернулися до психологів та розробили нову кампанію, в якій відомі військові зізнаються, що теж бояться, але долають свій страх.

Чотири ролики, представлені до уваги представників ЗМІ, ґрунтуються на одній спільній тезі: визнавати та опановувати власні страхи — це вже сміливо, а війську потрібні сміливі люди. Режисери провели паралелі із оволодінням власними страхами у дитинстві. І оволодіння страхами пов'язаними з участю у бойових діях — війною загалом.

"Основне до чого ми закликаємо - це просто прийти в територіальний центр комплектування і оновити свої дані. Це зовсім не означає, що людина буде після цього мобілізована або її візьмуть на олівець, тому що вона туди прийшла", - переконує Маляр.

Нагадаємо, що "Воювати підуть усі": нардеп пояснив, у якому разі закличуть кожного.

Раніше ми повідомляли, що вручили повістку з порушеннями: юрист розповів, чи варто тікати до суду.