Зараз росія має на озброєнні щонайменше 585 ракет (без урахування Х-22), якими окупанти найчастіше обстрілюють різні регіони нашої країни.

Про це РБК-Україна повідомив представник ГУР Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький.

Крилаті ракети Х-55. Фото: Схеми
Крилаті ракети Х-55. Фото: Схеми

"Якщо говорити про балістичні та крилаті ракети "Іскандер", то, за нашими даними, їх зараз є приблизно 270 одиниць. Запаси "Калібрів" - це орієнтовно 140 ракет. Х-101 у них менше, водночас загальна кількість Х-101, Х-555 і Х-55 з бойовою частиною, за нашими підрахунками, складає близько 100 ракет", - повідомляє Скібіцький.

Окрім точних даних розвідки, у росіян у запасах може бути ще приблизно 75 "Кинжалів".

Популярні новини зараз
Повітряний шоколадний пиріг усього за 20 хвилин: все змішав і в духовку Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися
Показати ще

Ракета Кинджал. Фото: Youtube
Ракета Кинджал. Фото: Youtube

Вадим Скібіцький розповідає, що зараз окупанти менше використовують Х-101, порівнюючи з осінню минулого року і у цього є декілька причин.

Хоча окупанти заявлять про те що самостійно вироблять Х-101, вони все одно у дефіциті через брак деталей.

Ракети рф. Фото: скриншот Youtube
Ракети рф. Фото: скриншот Youtube

"Адже, згідно з планами, росіяни можуть виробляти близько 40 ракет Х-101 щомісяця, але ми вже чітко знаємо, що ці плани в них не виконуються. Насамперед це пов'язано з дефіцитом іноземних комплектуючих. Другий фактор - Росія намагається накопичити запаси цих ракет, які вважаються більш точними та ефективними, якщо порівнювати, наприклад, з крилатими ракетами Х-555, Х-22 або навіть "Калібрами", які ми успішно збиваємо", - пояснив Скібіцький.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, інформував, у ЗСУ заявили, що росія не обстрілюватиме Україну ракетами цієї зими: "Взимку битимуть..."

Раніше на порталі Знай повідомлялося, Білорусь не запускала ракети по Україні: командир полку Калиновського заявив про маніпуляцію росії

Також, наш портал інформував, окупанти можуть готувати масований ракетний обстріл: коли чекати удару