Мобілізацію, оголошену 24 лютого 2022 року, продовжили ще на 90 діб. Вона діятиме в Україні до 15 листопада 2023 року. Деякі її називають "повною", проте адвокат зазначив, що такого терміну не існує - є часткова і загальна мобілізація.

Наразі всі військовозобов'язані фактично можуть бути мобілізованими для захисту країни, зазначив адвокат Ростислав Кравець в інтерв'ю ТСН.ua. Водночас, в Україні повністю не сформований реєстр військовозобов'язаних.

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

"Однак, якщо бути відвертими, то насправді, що стосується військового обліку і мобілізації, то повна мобілізація фактично в людському розумінні є. Але це повинно відбуватися з певним розрахунком, з певним безпосереднім врахуванням особливостей національної економіки", - сказав він.

Адвокат підкреслив, що дуже важливим є системний підхід до питання військового обліку та мобілізації. Втім, призов всіх чоловіків дійсно активно обговорюється, але є нюанси.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

"Ця ситуація, яка створилася в Україні без наявності відповідних прикладів з боку військово-політичного керівництва країни, з боку народних депутатів України, навпаки паплюження Збройних сил України, призводить до досить негативних наслідків саме при проведенні мобілізації", - додав Кравець.

Нагадаємо, проходження медкомісій під час мобілізації: хто має право отримати відстрочку на півроку

Раніше ми писали про те, що "Це станеться раптово": Михайло Подоляк спрогнозував, коли в Україні закінчиться війна

Як повідомляв Знай.ua, "Всі мають служити": українцям пояснили, чому майже кожен потрапить до армії