Нещодавно стало відомо, що сонячні станції під окупацією, якими частково володіє брат заступника глави Офісу президента Ростислава Шурми, отримували оплату за "зеленим тарифом" до літа 2023 року. При цьому вони навіть не мали зв’язку з об'єднаною енергосистемою України.

Заступник голови ОП Шурма в інтерв'ю "Радіо Свобода" підтвердив цей факт, проте назвав розслідування журналістів Bihus.Info "неправдивим та маніпулятивним". Його брат нібито отримував гроші так само, як і інші компанії в окупації.

Сонячні батареї: ціна, види, окупність, News.maanimo.com
Сонячні батареї: ціна, види, окупність, News.maanimo.com

Шурма стверджує, що компанії його брата Олега "зареєстровані на території України, всі працівники працюють на території України, а те, що залишилася частина майданчиків в окупації, так залишилися тисячі майданчиків".

"Маніпулятивність в тому, що там (у розслідуванні) вибрані окремі компанії. Насправді таких є понад 60 юридичних осіб. І є 72 чи 73 площадки – фізичні об’єкти, які знаходяться на цих територіях, які працювали в таких саме регламентах. Що потрібно розуміти? Енергетика – це не історія, де кожен працює, як хоче. Є чіткі процедури і регламент, які встановлюються регулятором, оператором. І всі компанії виконують ці інструкції. Вони не можуть зробити нічого іншого", - заявив він.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода "На Росію чекає повторення катастрофи": афонський старець передбачив потужну подію для України Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Окрім того, заступник голови ОП називає свого брата "успішним підприємцем вже протягом багатьох років", при цьому він нібито не заволодів жодними великими активами. Шурма також не виключає, що компрометуюче розслідування - це помста конкретного олігарха, але імені він його не назвав.

"Чесно кажучи, я не можу зрозуміти, в чому тут є звинувачення по відношенню до мого брата чи по відношенню до мене. Тут є просто необ’єктивне трактування і непрофесійне трактування фактами", - сказав Шурма.

Ростислав Шурма
Ростислав Шурма

Варто зазначити, українського політолога Юрія Романенка дуже обурив факт того, що брат Шурми заробляє в окупації. За його словами, сім'я заступника голови ОП не посоромилася прикласти руку до того, щоб "розпорошити бюджет", як це роблять багато чиновників.

"Та нормально це все. Платити на окуповану територію, стадіони будувати по всій країні, коли десятки тисяч калік без протезів сидять, а солдатам на срані мавики скидаються пенсіонерки з останніх гривень. Це все нормально, тим паче стадом ж бюджет потрошать, а ми що, гірше?", - іронічно написав он.

Романенко про Шурму, скриншот
Романенко про Шурму, скриншот

Нагадаємо, "Приступ популізму та тупості": нардеп нагадав, як заступник голови ОП Шурма "провалився" з податковою реформою

Раніше ми писали про те, що ресторани у Каннах та Ніцці: як сім'я голови Харківської облради Луценка забезпечила собі безбідне майбутнє за кордоном

Як повідомляв Знай.ua, "Настільки тупі...": нардеп показав, що не стільки із закупівлями 280 тисяч рукавичок на окуповану ЗАЕС