Кір - інфекційна хвороба, яка є надзвичайно заразною. За статистикою з 10 людей, у яких немає вакцини, тільки 1 не захворіє.

На даний час в країні зареєстрували декілька випадків захворювання. Про це повідомили на офіційній сторінці МОЗ в Фейсбук.

Міністерство охорони здоров'я зазначило, що варто пам'ятати, що кір може привести до ряду ускладнень, серед яких запалення легень або головного мозку, інвалідності та навіть смерті.

хвороба
хвороба, pixabay

Для того, аби уберегтися від зараження достатньо двох доз вакцини КПК, яка слугує захистом не лише від кору, а й від паротиту і краснухи. Вакцинацію проводять в 12-місячному віці та в 6 років. Про це нагадали в відомстві.

Популярні новини зараз
В Україні оновили правила для виїзду за кордон Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Скрін, відео YouTube щеплення
Скрін, відео YouTube щеплення

МОЗ наголосило, що до категорії найуразливіших громадян належать невакциновані дорослі та діти. Але є категорії людей, кір для яких є дуже небезпечним. До них належать:

1) Діти, вік яких менше 1 року

2) Діти з хронічними захворюваннями (астма, діабет)

3) Вагітні жінки. Хвороба може викликати завчасні пологи або привести до того, що народжена дитина буде мати критичну вагу

4) Не менш високий ризик мають й медичні працівники, які не були вакциновані.

Ліків від кору немає, однак на думку експертів, запобігати захворюванню можуть щеплення. В своєму дописі, МОЗ не зазначив в яких саме областях країни сталися випадки цієї інфекційної хвороби.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, аналізи можна здати безкоштовно: НСЗУ оприлюднила список

Раніше портал Знай інформував, у польському Жешуві спалах смертельної болячки: ключове місто для військової підтримки України

Також наш портал повідомляв, дівчині відрізали соски, але вона впевнена, що досі прекрасна, тому не носить ліфчик: "Я намагаюся показати красу"