Кішки часто підтискаю під себе лапки, під час сну, зокрема. Однак не всі власники знають, чому вони так роблять і що відчувають у цей момент. Розібратися у цьому питанні допомогли ветеринари.

Така поза пухнастика може про різне сигналізувати. Її ще називають "буханцем або хлібцем". Найчастіше вони це роблять через елементарний комфорт, адже їхнє тіло максимально розслабляється і займає менше місця.

Кішка Лілу, фото Знай.ua
Кішка Лілу, фото Знай.ua

Ще це може бути ознакою довіри до людини, якщо тварина піджала лапки, сидячи у нього на колінах. Улюбленець вірить, що йому не доведеться застосовувати пазурі найближчим часом, тому можна сховати під себе лапи. Йому максимально комфортно і він не відчуває загрози.

Крім того, кішки часто ховають лапи через холод, скорочуючи позою теплоодачу та економно витрачаючи тепло. Варто зазначити, подушечки лап особливо чутливі до морозу.

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Кішка Лілу, фото Знай.ua
Кішка Лілу, фото Знай.ua

Іноді поза все ж таки може говорити про те, що кішка погано почувається. Інстинктивно тварина намагається сховатися від усіх. Зверніть увагу, якщо в такій позі кішка ще мружиться, не їсть, тремтить - потрібно терміново відвезти її на огляд до ветеринара.

Нагадаємо, що станете бігати по лікарях: чому не можна їсти на сніданок йогурти, фрукти і навіть круасани з кавою

Раніше ми писали про те, що ви точно зберете два врожаї капусти з однієї рослини: секрети, які дозволять їсти її навіть у глибоку осінь

Як повідомляв Знай.ua, чому знятися родичі, що померли, і чи потрібно цього боятися? Езотерики розповіли, що від нас хочуть душі