Турнікет дуже важлива річ у аптечці військового. Саме він не стекти кров’ю та рятує життя наших захисників.Тому дуже важливо щоб він був відмінної якості та мав сертифікат, який її підтверджує. Однак далеко не всі бригади забезпечені такими турнікетами.

Про це зазначають журналісти "Слідство.Інфо".

Турнікети. Фото скріншот з Youtube
Турнікети. Фото скріншот з Youtube

Так, в аптечках 82-ї бригади десантно-штурмових військ начмед Антон Шевчук виявив китайські турнікети та відмовився їх приймати.

Йдеться про понад 11 тисяч турнікетів.

Популярні новини зараз
Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав
Показати ще

Вони були запаковані у спеціальній обгортці, на якій були наліпки з інструкцією англійською та литовською мовами та інформація про китайського виробника, де фігурувала німецька фірма.

Турнікети. Фото скріншот з Youtube
Турнікети. Фото скріншот з Youtube

На самих турнікетах не було жодного знаку про їх походження.

Після поранення бійця мають евакуювати з поля бою. Зараз евакуація триває в середньому 5-6 годин, а в непередбачуваних ситуаціях може бути і довше.

Якщо у військового поранена кінцівка і він втрачає кров, то саме якісний турнікет не дає йому стекти в цей час кров’ю.

Турнікети. Фото скріншот з Youtube
Турнікети. Фото скріншот з Youtube

Турнікети мають відповідати стандартам якості, тобто офіційна структура, якій довіряють, має перевірити як турнікет поводить себе у різних умовах і дати висновок про цого надійність.

Антон Шевчук подав заявку до Командування медичних сил з проханням замінити неякісні китайські турнікети у його частині.

Їх таки замінили, однак Шевчуку оголосили "сувору догану" за порушення п’яти пунктів Статуту внутрішньої служби ЗСУ та одного з пунктів Дисциплінарного статуту ЗСУ за те, що "звернувся не за підлеглістю".

Турнікети. Фото скріншот з Youtube
Турнікети. Фото скріншот з Youtube

Пункти статутів стосуються обов’язків військовослужбовця, обов’язків начальника служби, порядку, черговості доповідей та зобов’язань військової дисципліни.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Прямим текстом надіслала на*ер": жінка накинулася на військового за прохання вимкнути російську музику.

Також наш портал інформував, блогерка із Закарпаття, яка хотіла розділити Україну, втекла за кордон і нарікає на владу: "Хочуть забрати нашу історію".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, прихильниця дорогого відпочинку та люксових брендів: що відомо про відповідальну за закупівлю в укриття барабанів, конструкторів та овочерізок.