Українці переводять годинник двічі на рік, на літній та на зимовий час. Багато хто боровся за відміну цієї процедури, проте вона все ще існує.

В Україні вже намагалися скасувати переведення годинника, але у 2021 році законопроект не пройшов фінальне читання у Верховній Раді, тому українці продовжують переводити стрілки годинника. Взимку це роблять у останню неділю другого осіннього місяця.

У 2023 році дата випадає на 29 жовтня. Годинник переводять о 4 ранку, на годину назад.

Переведення годинника, фото: Знай.ua
Переведення годинника, фото: Знай.ua

Коли депутати хотіли скасувати переведення годинників, вони аргументували це декількома причинами. Насамперед вони стверджували, що процедура не впливає на загальну економію енергоресурсів.

Популярні новини зараз
На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Також скасування було необхідно, щоб у східних областях прибрати "московський час". І, звичайно ж, питання здоров'я, адже переведення годинника впливає на регуляцію біоритмів, через що люди погано почуваються. Світловий день починається раніше і в результаті людина не досипає необхідної норми. Втім, законопроект про відміну все ж таки не набув чинності.

Варто відзначити, що організм краще сприймає переведення годинників восени, так як з'являється додаткова година для відпочинку і сну.

Українці восени, фото gamerwall
Українці восени, фото gamerwall

Раніше ми писали про те, що деякі медичні обстеження у приватних клініках можна буде пройти безкоштовно

Як повідомляв Знай.ua, будинок порожній, але люди зареєстровані: юристка підказала, як українській родині "вибити" субсидію

Також портал Знай.ua писав, що "Приватбанк" не дає пенсіонерам користуватися картками "Е-відновлення": українці не можуть ремонтувати житло