У містах України можна побачити, як поліцейські патрулюють вулиці разом із працівниками ТЦК. Після розмови з цивільними, як це зазвичай буває, вони вручають повістки для явки у військкомат.

Начальник Кременчуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковник Роман Сушко виданню "Кременчуцький телеграф" розповів, що такі патрулі шукають чоловіків, які не прийшли добровільно до ТЦК для оновлення даних.

"Було розпорядження начальника обласного ТЦК з патрулювання. Для виконання цього завдання до нас були направлені поліцейські. Такі групи зараз працюють у зв'язку з тим, що багато військовозобов'язаних, які повинні прибувати для уточнення даних у ТЦК, не прибувають", - пояснив він.

Повістки. Мобілізація. Фото скріншот з Youtube
Повістки. Мобілізація. Фото скріншот з Youtube

Сушко зазначив, що патрулі не затримують громадян, а повідомляють про необхідність з'явитися до ТЦК. Втім, поліцейські з військкомами, окрім вручення повісток, також з'ясовують інформацію про відстрочку від мобілізації.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень
Показати ще

"Зазначу, що у складі цих патрулів є військові, які пройшли горнило війни, або мають висновок ВЛК про обмежену придатність до проходження військової служби", - сказав Сушко.

Перевірка ТЦК, скріншот: YouTube
Перевірка ТЦК, скріншот: YouTube

Нагадаємо, коли українцям можуть скасувати бронювання від мобілізації: є 16 випадків.

Раніше ми писали про те, що "Вони як таргани розбіжаться в різні боки": астрологіня спрогнозувала, коли окупанти покинуть Україну

Як повідомляв Знай.ua, безкоштовне навчання натомість на службу в армії: що відомо про мобілізацію студентів в Україні, новий проект закону