Батькам часто відмовляють у проханні перевести дитину на комфортну для них форму навчання.

Однак, у Міносвіти пояснили, що робити в такому випадку та куди звертатися за допомогою.

Школа, фото objectiv
Школа, фото objectiv

У відомстві зазначили, що якщо в школі, де навчається дитина немає можливості проведення занять в дистанційному форматі, то батькам або законним представникам дитини необхідно звернутися до місцевого органу, який займається питанням освіти. В такому разі необхідно звернутися з проханням пошуку навчального закладу, який має бажану форму навчання.

Відповідно до чинного законодавства України, існує 6 форм навчання для школярів. Серед них:

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

1) Денна форма (очна)

2) Дистанційна

3) Мережева форма

4) Екстернатна

5) Домашня форма (сімейна)

6) Форма навчання педагогічного патронажу

Дистанційне навчання, фото: скріншот з відео
Дистанційне навчання, фото: скріншот з відео

Більшість школярів зараз навчаються на очній формі, або ж на дистанційній. Вибір формату навчання залежить від багатьох чинників. В цьому році, діти з більш безпечних регіонів мають змогу відвідувати школу очно. Дистанційний формат навчання можливий в декількох випадках. Наприклад: бажання школяра або батьків дитини, щоб навчання проходило у такому форматі. Рішення засновників навчального закладу про введення такої форми навчання. В таких випадках, до цього закладу дітей можуть зараховувати без урахування території обслуговування.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, навчання за кордоном другий рік поспіль: що змінилося для маленьких українців

Раніше портал Знай інформував, зарплати вчителів в 2024 році: як планують змінити виплати

Також наш портал повідомляв, безкоштовне харчування в школі: хто з дітей має право