Скандал зі зйомками серіалу "СМТ Інгулець" Юрія Горбунова за 33 мільйони тількивщух, як українцям стало відомо про іншу творчість, яка фінансуватиметься за рахунок держави.

Йдеться про два серіали, зйомки якого викликають безліч питань. Так, на картину "Сімейний консультант" хочуть виділити з бюджету 17,4 мільйона гривень, а на "Курс щасливого життя" - 15,2 мільйона гривень.

Це чергові серіали від державного телеканалу FREEДОМ. У сумі на творчість під час війни піде чимало коштів – 32,6 мільйона гривень.

Тендер на зйомку серіалу, скріншот
Тендер на зйомку серіалу, скріншот

Тендер на зйомку серіалу, скріншот
Тендер на зйомку серіалу, скріншот

Популярні новини зараз
Частину українців звільнили від проходження ВЛК – хто може зітхнути з полегшенням Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

За зйомки серіалу "Курс щасливого життя" взялася компанія ТОВ "Френдс Про", що належить Олексію Гончаренко та зареєстрована у 2021 році. Минулого, 2022 року, дохід компанії склав 1,9 мільйона гривень, відповідно до фінансової звітності.

А ось "Сімейний консультант" зніматиме ТОВ "Енерджі Фільм". Примітно, що у 2023 році кількість укладених із компанією договорів різко зросла, загальна сума становила 57,2 мільйона гривень. При цьому сукупний дохід компанії за останні три роки становив лише 8,5 мільйона гривень.

Українці вже обурюються через те, що відбувається, і звертаються до Держаудитслужби, щоб органи припинили це свавілля.

Звернення до Держаудитслужби, скріншот
Звернення до Держаудитслужби, скріншот

Нагадаємо, раніше хотіли зняти мультик за 5 млн: ДП "Ліси України" витратить майже 19 млн на закупівлю телефонів

Раніше ми писали про те, що навіть поліція не дотрималася: Одеська мерія купує "золоті дерева" за 6 млн гривень

Як повідомляв Знай.ua, КМДА віддала 113 млн на ремонт будівлі швидкої допомоги фірмі, яка нахабно завищує ціни у 7 разів