"Енергоатом" під час війни прославився на всю країну завдяки скандальним закупівлям за рахунок держбюджету. Цього разу 168,26 млн грн виділять на підрозділ компанії "Атомпроектінжиніринг", щоб на Хмельницькій АЕС збудували комплекс із переробки радіоактивних відходів.

З'ясувалося, що підрозділ планує закупити бетон для будівництва вдвічі дорожче, ніж ринкові ціни. При цьому торгів із закупівлі не влаштовували, а переможцем стала фірма, яка раніше приходила на інші торги з продукцією росії. Цікаво й те, що один із власників фірми – депутат Нетішинської міськради, повідомляють "Наші гроші".

Тендер на будівництво, скріншот
Тендер на будівництво, скріншот

Із загальної суми найбільше витратять на просторові каркаси з невідомими характеристиками – 39,85 млн грн (по 205 тис грн/тонна), а також на щити опалубки – 30,94 млн грн (по 7266-8680 грн/кв. м).

Також у кошторисі є бетонні суміші, але за дуже сумнівними цінами. За однакові види підрозділ "Енергоатому" хоче заплатити різні суми. Крім того, вони значно перевищують ринкові. Наприклад, у серпні виробник "Захід-Авто Бетон" пропонував бетон значно дешевше, як і група "Ковальська".

Популярні новини зараз
Частину українців звільнили від проходження ВЛК – хто може зітхнути з полегшенням "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток
Показати ще

Кошторис для будівництва, скріншот
Кошторис для будівництва, скріншот

Ціни у постачальника, скріншот
Ціни у постачальника, скріншот

Ціни у постачальника, скріншот
Ціни у постачальника, скріншот

Аналітики також звернули увагу на те, що "Атоммонтажсервіс", якій виділили гроші на будівництво, належить Володимиру Вознюку та депутату Нетішинської міськради та голові фракції "Батьківщина" Сергію Вознюку. Раніше фірма приходила на тендери "Енергоатому" з продукцією ВАТ "СвердНДІхіммаш" з групи "Атоменергомаш", яка входить до складу російського державного концерну "Росатом".

Нагадаємо, у Кличка перед зимою вирішили спустити 600 тис. грн на дві фотозони: найнеобхідніше у розпал війни

Раніше ми писали про те, що майже 85 мільйонів гривень на ремонт вестибюлю: у Києві починають масштабну реконструкцію

Як повідомляв Знай.ua, стільці у укриття: у Києві знайшли спосіб розпиляти 1,5 мільйона бюджетних гривень