Кілька днів тому, у зведенні Генерального штабу була оприлюднена інформація, що окупанти планують провести масову мобілізацію на тимчасово окупованих територіях та на росії.

Якщо росія вдасться до додаткової мобілізації, то в Україні мобілізування посилять. Про це розповів секретар парламентського комітету національної безпеки - Роман Костенко в коментарі для ТСН.ua.

ТЦК, мобілізація: фото Уніан
ТЦК, мобілізація: фото Уніан

Сам парламентар вважає, що у випадку, коли російська армія буде набирати ще більше людей, то Україні треба на це реагувати. Не виключено, що у відповідь на такі дії росії, мобілізація в Україні буде посилена.

Окрім питання про посилення мобілізації, Костенко відповів й про те, коли варто очікувати такого розвитку подій. За його словами, це може статися незабаром, а саме восени. Про це свідчать дані нашої розвідки та різних органів.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Повістка, мобілізація, фото: Знай.ua
Повістка, мобілізація, фото: Знай.ua

Однак, військовий експерт Петро Черник висловив свою думку про можливе посилення мобілізаційних процесів. За словами експерта, українцям не потрібно очікувати більшої мобілізації ніж є зараз. Українці беруть якістю в цій війні, а от росіяни намагаються здобути хоч якісь перемоги кількістю. В росії великий потенціал людського ресурсу, адже країна велика, та й населення не мало.

Тому, буде посилення мобілізації в нашій країні чи ні, залежить й від дій росії.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, на Закарпатті чоловік не з'явився до військкомату через те що "не хоче воювати": чим закінчилась історія

Раніше портал Знай інформував, відстрочка від мобілізації для ще однієї категорії: у Раді назвали головні умови

Також наш портал повідомляв, все не так просто: адвокат пояснив, чи можуть вручити повістку волонтерам