Ухилянтів в Україні стане значно менше, оскільки ТЦК зможуть "вийти на слід" військовозобов'язаних чоловіків через податкову або навіть сімейного лікаря. Про це розповів адвокат Роман Симутін на своєму YouTube-каналі.

В Україні незабаром запрацює електронний Реєстр призовників, військовозобов'язаних та резервістів, який ускладнить життя громадянам, які ухиляються від мобілізації. Так, різні відомства передаватимуть дані до реєстру, що дозволить ТЦК набагато простіше вирахувати ухилянтів.

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

"Тепер осіб, що ухиляються, стане набагато простіше вирахувати. За допомогою податкового обліку та інформації, залишеної при оформленні різних документів. Дані автоматично передаватимуться в електронному вигляді Податковою, МОЗом, Мін'юстом, МВС та іншими органами до електронного реєстру призовників", - розповів адвокат.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

За словами Романа Симутіна, ТЦК зможуть знайти військовозобов'язаного навіть через сімейного лікаря, з яким підписувалася декларація.

"Наприклад, Міністерство охорони здоров'я передаватиме телефони та електронні адреси, а також відомості про стан здоров'я. Згадайте, де і коли ви це залишали? Під час приписки до сімейного лікаря, зокрема, під час процедури вакцинації", - зазначив правозахисник.

Раніше портал Знай повідомляв, мобілізація багатодітного батька: адвокат розповіла, чи можуть таких чоловіків вважати ухилянтами.

Також наш портал інформував, жорстка мобілізація повернулася: у Львові силою "упаковують" чоловіків, вирватися немає шансів.

Крім того, ми писали, військовий облік з 1 жовтня: до Міноборони розповіли, чи відправлять на передову жінок-медиків.