Денис Шмигаль — прем'єр-міністр України заявив, на Регіональному економічному форумі, про енергетичний терор з боку РФ, що почався в поточному сезоні.

Хоча, за його словами, це триває вже протягом двох тижнів, а не відучора — про що заявляли в "Укренерго", що невдовзі було відредаговано.

"Звертаємо увагу! Зараз рано робити висновки про початок нової терористичної кампанії проти громадянської інфраструктури", - йдеться у публікації.

Денис Шмигаль лише заявив, що "новий сезон" енергетичного терору розпочався. Це було очікувано, як і минулого року, все почалося за кілька тижнів до початку опалювального сезону.

Популярні новини зараз
Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

"Ми бачимо це за знищенням інфраструктури, виробництва, прокачування, зберігання пального. Ми бачимо це за першими ударами по регіональних енергетичних підстанціях в останні два тижні", - зізнався прем'єр-міністр

Але Україна поки що не відчула наслідків, бо до цього етапу ми вже були серйозно підготовлені. З'явилося більше ППО, мережі було відремонтовано та зроблено інші дії, спрямовані на безпеку енергосистеми. Атаки триватимуть, швидше за все, відключення світла все одно "накриють" Україну, проте гірша ситуація точно не буде.

Місто без світла, скріншот: YouTube
Місто без світла, скріншот: YouTube

"Точно зима буде складна, точно не легше, але точно ми до неї готові краще, тому що ми розуміємо, до чого готується ворог і які загрози та виклики перед нами всіма стоять", - наголосив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, будуть нові удари: РФ розвідує стан енергетичної інфраструктури України.

Як повідомляв "Знай.uа", неприємний подарунок під ялинку: експерти вважають, що підвищення тарифів на світ уже не за горами

Знай.ua писав, тривалі відключення світла, генератори, акумулятори і список найнеобхіднішого: до чого потрібно готуватися вже зараз