Нещодавно президент України Володимир Зеленський підписав указ про перевірку всіх рішень військово-лікарських комісій про непридатність до служби військовозоб’язаних чоловіків, які були видані після початку повномасштабного вторгнення.

Адвокат Олег Леонтьєв розповів для "ТСН" про те, чи понесуть покарання ті, хто придбав довідку ВЛК щоб уникнути мобілізації.

Мобілізація в Україні. Фото: Youtube
Мобілізація в Україні. Фото: Youtube

"У тих осіб, я вважаю, ніякої не може бути відповідальності. Він скаже — я дуже ретельно ставлюся до свого здоров'я. У кожної людини різні типи темпераменту. Людина-іпохондрик себе вічно вважає хворобливою. У неї з носа закапало — вже вважає, що коронавірус, туберкульоз і бозна-що. Голова трошки заболіла — ой, напевно пухлина в голові. Людина не має ніякої відповідальності", — розповів Леонтьєв.

Фахівець пояснив, що ухилянт буде відповідати перед законом лише якщо буде доведено, що він заплатив за довідку, якимось незаконним чином отримав незаконне рішення або дав хабаря члену ВЛК.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

"Але як це буде доведено в ретроспективі, тим більше, враховуючи, що переважна більшість таких випадків доводиться в судах тільки наявністю відео чи звукозапису. Воно ніяким чином доведено не буде. Хіба що можуть бути випадки, коли людина своїм почерком внесла в якісь медичні документи неправдиві виправлення, дописки, і експерти виявили, що зроблені дописки власне цією людиною. Тут, певна річ, нікуди не дінешся", — додав адвокат.

Раніше портал Знай повідомляв, мобілізація багатодітного батька: адвокат розповіла, чи можуть таких чоловіків вважати ухилянтами.

Також наш портал інформував, жорстка мобілізація повернулася: у Львові силою "упаковують" чоловіків, вирватися немає шансів.

Крім того, ми писали, військовий облік з 1 жовтня: до Міноборони розповіли, чи відправлять на передову жінок-медиків.