Потяг продовжує залишатися транспортом №1 для громадян, яким потрібно за швидкий період опинитися з одного міста в іншому.

Такі послуги у нашій країні надає "Укрзалізниця". Хоча, звичайно, є і другий варіант — автомобіль, який, варто відзначити, коштуватиме набагато дорожче і складніше. Куди легше купити квиток до СВ, плацкарт чи купе, відпочити протягом поїздки та опинитися в іншому місті чітко за графіком. Поїздки не завжди бувають комфортними, проте періодично змінюється. Так зовсім недавно було запроваджено "жіночі купе", які дозволили українкам почуватися в безпеці під час поїздки через періодичні випадки насильства в поїздах.

Укрзалізниця. Фото з телеграм-каналу Укрзалізниці
Укрзалізниця. Фото з телеграм-каналу Укрзалізниці

Але тут довелося зіткнутися з деякими неприємностями, які було вирішено виправити за допомогою правил поведінки у жіночих купе. Дівчат та жінок просять утриматися від куріння цигарок у купе, від вживання алкогольних напоїв та надмірного використання парфумів.

Усього шість правил були "перекладені" з юридично складної мови простою. Наприклад, пасажирам пропонують безкоштовну онлайн-бібліотеку та чайне меню. І нагадують, що у вагоні можуть перебувати не лише жінки, а й чоловіки — провідник, начальник поїзда, електромеханік і охорона. Хоча у ваше купе їм заходити заборонено. Одним із найцікавіших правил є заборона використання свічок, бо є ризик, що загориться весь поїзд.

Популярні новини зараз
Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

Порушення цього правила навіть є наочним прикладом.

Правила від "УЗ", скрін: X (Twitter)
Правила від "УЗ", скрін: X (Twitter)

Ще дівчат рекомендують переодягатися виключно у купе, а не на виході з нього, тому що в "коридорі" ведеться відеоспостереження. І подібні кадри додають "пікантності". Якщо правила порушуються, пасажири просять реагувати, залишаючи скарги.

Правила від "УЗ", скрін: X (Twitter)
Правила від "УЗ", скрін: X (Twitter)

Нагадаємо, безкоштовно або за півціни: українці можуть суттєво заощадити на подорожах "Укрзалізницею"

Як повідомляв "Знай.ua", "Укрзалізниця" перетворила подорож пасажирки на випробування: "18 годин без можливості сходити в туалет..."

Знай.ua писав, пасажирку в сильну негоду не пустили в поїзд: "Перон заливає дощ і град, і всі стоять мокрі ..."