Для тих, хто покинув Україну та не повернувся у час повномасштабного вторгнення планують застосовувати правило "Золотої середини".

Про це розповів Міністр Внутрішніх Справ Ігор Клименко в інтерв'ю для Української правди.

За словами міністра, ніхто не буде вдаватися у крайності та суворо карати тих людей, які повернуться. Адже в результаті громадяни просто не будуть повертатися на свою Батьківщину.

Українці за кордоном, фото з вільних джерел
Українці за кордоном, фото з вільних джерел

Окрім цього це може призвести, що різні верстви населення не сприйматимуть один одного. Ті хто залишився будуть негативно відноситися до тих людей, які повернулися. Тому держава має виробити загальний підхід до цієї ситуації.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Клименко вважає, що як покарання, можна використати адміністративну відповідальність у вигляді штрафу. Але якщо громадяни виїхали за підробленими документами, буде йтися не про адміністративну, а про кримінальну відповідальність. Держава наразі працює над введенням відповідальності на рівні закону.

Виїзд за кордон, скріншот
Виїзд за кордон, скріншот

За його словами, ця ситуація складається з двох аспектів – юридичного та морального. З моральної точки зору повинно бути відчуття справедливості у тих хлопців, які зараз на передовій і забезпечують життєдіяльність держави та навіть тих, хто знаходиться за кордоном. Вони, на відміну від людей, які знаходяться за кордоном не мають змоги нікуди поїхати.

Наразі ведуться дискусії щодо боку юридичного, як цю справедливість звести до одного. Тому зараз працюють над системою покарання, яка буде застосовуватися до тих, хто виїхав за кордон.

Нагадаємо, і портал Знай інформував, генерал із ДПСУ Сергій Мул, який міг п'яним керувати авто, отримав нову посаду

Раніше на порталі Знай повідомлялося, Арестович описав становище на фронті: "Йде перекидання російських резервів"

Також, наш портал інформував, намагалася з'їсти хабар: правоохоронці затримали членів МСЕК, які вимагали гроші у військового