В Україні вже всьоме продовжили дію загальної мобілізації, і вона діятиме щонайменше до середи, 15 листопада. Виявляється, що вручити повістку для явки до ТЦК та СП, на ВВК або навіть на мобілізацію до частини можуть одразу декільком членам однієї сім'ї, якщо вони військовозобов'язані.

Відомо, що в Україні немає обмежень щодо кількості осіб із сім'ї, яких можуть одночасно мобілізувати. Про це у деталях розповів український юрист та адвокат Антон Марініч.

За словами юриста, навіть у такій ситуації діють винятки.

Візит до ТЦК, фото: Unian
Візит до ТЦК, фото: Unian

Не можуть мобілізувати тих, чиї близькі родичі (до них належать подружжя, діти, батьки, брати/сестри, дід/бабуся) зникли або загинули під час заходів щодо відображення російського вторгнення або стримування Росії у Донецькій та Луганській областях.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Перевірка ТЦК, скріншот: YouTube
Перевірка ТЦК, скріншот: YouTube

До тих, кого не можуть мобілізувати, належать деякі категорії батьків, зокрема, не підлягають мобілізації мати або батько з сім'ї з неповнолітніми дітьми, якщо другий із подружжя вже перебуває на військовій службі. Заборони на добровільну службу для таких категорій немає.

Тільки добровільно можуть мобілізуватись опікуни прийомних дітей, батько/мати-одиначки, батьки дітей з певною групою інвалідності.

Нагадаємо, можливість нападу з території Білорусі: у Повітряних силах розповіли про ЗРК, Іскандери та авіацію.

Раніше повідомлялося, "Очевидне замовлення від Кличка": активіст після мітингу під КМДА отримав повістку.

Також, граничний призовний вік в Україні хочуть збільшити: журналіст Едуард Глеза розповів деталі законопроекту.