Чиновники практично у всіх містах України під час війни бездумно витрачають мільйони на ремонт доріг, незрозумілі закупівлі тощо. На Житомирщині теж вирішили не відставати та оголосити черговий скандальний тендер.

Новий тендер на загальну суму 4 268 499 гривень з'явився в системі публічних закупівель Prozorro 6 жовтня. Саме стільки грошей хочуть виділити з державного бюджету на облаштування спортивного майданчика із штучним покриттям.

Тендери на ремонт майданчика, скріншот
Тендери на ремонт майданчика, скріншот

Його оголосив відділ освіти Новогуйвинської селищної ради Житомирської області. Аукціон планують провести 16 жовтня, тому зараз активно приймають заявки учасників, тобто виконавців замовлення. Збудувати майданчик хочуть до кінця 2023 року.

У документації до тендеру йдеться, що майданчик буде розташований на території Новогуйвінського ліцею імені Сергія Процика. За понад 4 мільйони планують зробити штучне покриття, огорожі та освітлення для спортивного майданчика.

Популярні новини зараз
Які вхідні дзвінки повинні налякати вас: ці цифри "нічого хорошого" не несуть Пенсійний фонд виплатить значну допомогу: хто з українців отримає до 21 000 грн Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути
Показати ще

Звісно, ​​українців не влаштовує такий "розпил" бюджетних коштів, тому на сторінці тендеру вони залишають звернення до Держаудитслужби.

"Недоцільне використання коштів під час дефіциту бойового спорядження на війні", - пишуть вони.

Звернення до Держаудитслужби, скріншот
Звернення до Держаудитслужби, скріншот

Нагадаємо, у Ковелі 85-річна мати місцевого депутата Климука регулярно перемагає у тендерах: вже "заробила" майже 3 млн.

Раніше ми писали про те, що "Олігархи під час війни відриваються як можуть": забудовник Дегтярівського мосту відсвяткував ювілей у костюмі Юлія Цезаря

Як повідомляв Знай.ua, Харківська ОДА витратить 563 млн на ремонт сільської дороги: ненаситний підрядник три роки не може доробити асфальт