В Україні продовжує діяти комендантська година, під час якої громадянам заборонено пересуватися вулицями міста у нічний час. Фахівець "Укрзалізниці" розповів, що робити у тому випадку, коли ваш потяг запізнився, а вам потрібно дістатись додому, або у вас квиток на нічний рейс.

Про це повідомив інженер вокзалу станції "Київ-Пасажирський" Павло Блізніченко.

Укрзалізниця. Фото з телеграм-каналу Укрзалізниці
Укрзалізниця. Фото з телеграм-каналу Укрзалізниці

Він розповів, що є два варіанти: або приїхати на вокзал до початку комендантської години, або замовити таксі, у якого є дозвіл на роботу під час комендантської години.

"Будь-який рух по місту в цей час заборонено без наявності перепустки. Тому ви або викликайте таксі, які мають спецперепустки, або проводите ніч на вокзалі. Самостійне пересування власним транспортом, а особливо пішки чи на персональному транспорті (велосипедах, самокатах, моноколесах) заборонено", — наголосив Блізніченко.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Однак він додав, якщо поїзд запізнився та приїхав після початку комендантської, можна дістатись додому на власному авто.

Укрзалізниця. Фото з телеграм-каналу Укрзалізниці
Укрзалізниця. Фото з телеграм-каналу Укрзалізниці

Вашим пропуском на блокпосту буде квиток на поїзд, але його потрібно засвідчити в чергового на вокзалі,

Також не зайвим буде проконсультуватися з черговими поліцейськими.

Якщо ж ви не бажаєте платити "драконівські" суми таксистам, ви можете переночувати у залах для очікування.

Укрзалізниця. Фото: скрін youtube
Укрзалізниця. Фото: скрін youtube

Якщо ви раптом "застрягли" у Києві, то на Центральному і Південному вокзалах існують кімнати відпочинку, які виконують функцію готелів.

В них можна повноцінно переночувати не на кріслах, а на ліжку. В кожному номері є санвузол з душем і туалетом, тож ви зможете нормально перепочити після дороги.

Порушення комендантської години, скріншот: YouTube
Порушення комендантської години, скріншот: YouTube

Вхід до кімнат відпочинку на Центральному вокзалі розташований між центральним входом та входом до lounge-зони.

На Південному — ліворуч від входу у вокзал, вхід у середині будівлі. Вартість — 360 грн за ліжко, 720 грн за двох (в номері 2 ліжка) за ніч.

Нагадаємо, безкоштовно або за півціни: українці можуть суттєво заощадити на подорожах "Укрзалізницею"

Як повідомляв "Знай.ua", "Укрзалізниця" перетворила подорож пасажирки на випробування: "18 годин без можливості сходити в туалет..."

Знай.ua писав, пасажирку в сильну негоду не пустили в поїзд: "Перон заливає дощ і град, і всі стоять мокрі ..."